Allmänt Barn Barnrum Belysning Bra sidor Detaljer Fixa själv Frågor Hemma hos mig Inspiration Kök Möbler Trender Vardagsrum Vägg

Jenny von döbeln.
2012-02-28

Denna begåvade tjej gör fantastiska illustrationer. Jag hade gärna ägt en! Hennes illustrationer är så detaljerade och coola, och så gillar jag de små diskreta färgklickarna hon har i många av dem. Vad tycker ni?
Källa

Sorry/Äkta mattor står sig.
2012-02-26

Det har varit lite tomt på bloggen här de senaste dagarna och allt har sin orsak, även om jag inte kommer att nämna det här. Men, nu är jag tillbaka i alla fall! Har snöat in mig lite på orientaliska mattor/äkta mattor. De håller fortfarande inredningsmässigt och passar väldigt bra till den lite "skandinaviska" stilen jag gillar..Eller, vad tycker ni?


Jag ska nog sno denna idén.
2012-02-20

Jag har en burk, men jag saknar lite grenar...Hm, får nog ut och spana lite eller hitta i blombutiken. Detta gillade jag. mycket. Här kan man ju byta ut efter hand och årstid. Påskris i påsk, vintriga grenar med kulor i till julen, ja eller bara grenar, rätt och slätt. Fint.

Foto; Frida Ramstedt, Trendenser

Eames.
2012-02-18

Eames!
eames.
Eames.
eames
Man kan inte annat än att älska denna stolen..! Förresten är det många som tittar in, vore trevligt om ni ville göra ett litet avtryck också :) Jag försöker alltid svara på de flesta kommentarer!

Min önskelista.
2012-02-16

Jag vet att det är långt till jul..men...

1. Pia Walléns Cross, 1495:-
Filt Cross Orange
2. Iittala Kivi Riobrun, 2 st, 199:- styck.



Kivi Ljuslykta Riobrun 6 cm iittala


3. Block Lamp, Design House Stockholm, 1575:-



Mr Perswall/Kärlek.
2012-02-15

Wow. typ.
Underbara barnrum. Ni som har barn kan frossa i detta. Jag får vänta lite till ;)

Glad alla ♥-dag på er!
2012-02-14

Idag blir det inget långt inlägg från mig, utan kvällen spenderas endast med sambon i soffan. God mat och mys!
Glad alla ♥-dag på er!

Rama in.
2012-02-13

Gillar idén med att använda en gammal tavelram och göra som anslagstavla. Både på detta sätt, men även genom att fästa snören från sida till sida som man kan fästa bilder på med hjälp av klädnypor. Vad tycker ni?

Pia Wallén.
2012-02-12

Hennes designade filt Cross vill jag ha. Undrar om jag lyckas övertyga sambon?
Filt Cross Orange
Finns hos Achebergsgatan 24 Interiör

Färg.
2012-02-12

Ja, jag ville ju ha färg i vardagsrummet. På Åhlens fyndade jag och sambon denna kudden. Fast vi köpte tyget, tänkte vara lite duktig och sy kuddfodralet själv. Jag gillar färgerna. Vad tror ni?
Åhlens.se

Vi drömmer om hus.
2012-02-11

Ja, trots att vi bara har bott i vår bostadsrätt i lite drygt ett år drömmer vi om hus. Dock är det ju många faktorer som ska klaffa. Kontantinsats, läge, skick, pris..ja, jag kan nog räkna upp fler. Vi drömmer om ett hus på landet, med stora fönsterpartier och med kilometervid utsikt åt ena hållet och skogen åt andra hållet. En eldstad eller braskamin och med gammalt vitlaserat furugolv. En stor och lummig trädgård med frukträd, trädgårdsland och växthus..och med tillräckligt många rum till tre barn..haha. Ja, vi riktigt längtar.

Vad drömmer ni om för boende?

String.
2012-02-10

Vad roligt det är att så många hittar hit, jag hoppas att några av er väljer att stanna och fortsätta läsa mig. Det vore väldigt roligt! Vi pratade lite om inredning på jobb idag och en kollega till mig berättade att hon och hennes man skulle köpa stringhyllor till deras nya hus. Jag måste ju bara visa denna bilden då. String är en klassiker, alltid snyggt - aldrig omodernt. Ge mig.
String

Ferm living.
2012-02-09

Ferm har nyligen släppt sin vår- och sommarkollektion och de hade för några dagar sedan ett event för att presentera sin kollektion. Mycket vackra bilder och mycket inspirerande. Ferm living levererar som alltid.






Bildkälla.

Kanske dessa färger kan passa i vårt vardagsrum? Tänker främst på kuddarna. Snygga är de i alla fall!

wow.
2012-02-09

Såg att jag var på framsidan av blogg.se idag. Så roligt! Men också väldigt farligt! Jag skulle ju städa. Jag ska inte fastna här..jag ska inte fastna här..Svarar på era kommentarer strax ;)

Vilken färg?
2012-02-08

Ja, vilken färg ska vi ta in i vardagsrummet. Där är så kallt och kalt. Jag hade stora planer, men gillar inte dem längre. Vi har fastnat lite..förslag?

Den där lampan..
2012-02-07

Blir det mycket om nu, men jag kan inte låta bli. Hittade dessa på b.loved weddings. Krävs i och för sig lite färg från skrivaren, men tänk så cool lampa det hade blivit av dessa....Jag hade dock kunnat tänka mig enfärgade inuti, istället för siffror. Men för den datorhändige går det nog att ändra.

Question.
2012-02-06

Vad vill du förändra i ditt hem i år?


Gissa vad jag gör just nu....
2012-02-06

...rätt..nämligen viker loppor till vår lopplampa. Det är dags att ta ett tag på den nu..!

På tal om bokhyllor..
2012-02-06

..så hittade jag dessa när jag surfade runt. Kul och smart idé med omflyttningsbara lådor såhär. Påminner lite om IKEAs idé om att sätta ihop hyllor. Hade kunnat tänka mig dessa i ett barnrum, just för att man nog kanske möblerar om där rätt ofta. Designen står Lucie Koldova för och de kallas för "Cheeky boxes". Passar in lite med de där pastellerna vi nog kommer att få se mycket av i år. Och så gillar jag ju grått och gult ihop, det är väldans fint.

Jag går och drömmer om en platsbyggd bokhylla.
2012-02-05

Böcker livar verkligen upp ett rum och gör det hemtrevligt, det tycker i alla fall jag. Dessutom blir det en kul inredningsgrej om den är platsbyggd. Väldigt snyggt att rama in en dörr så här eller varför inte bygga en hylla i ett annars svårutnyttjat hörn? Tyvärr ryms det inte riktigt i vår lägenhet, men till huset sen....

Ylva Skarp.
2012-02-05

Ja...Jag, liksom många andra inredningsbloggar, måste ju bara visa bilderna från Ylva Skarps hem. Helt lovely. Här är några bilder som inte fanns med i tidningen.
Från Ylvas blogg.

Fiffigt.
2012-02-04

Fiffigt. Dekorera med de älskade kivi-lyktorna från Iittala. Själv är jag sugen på ett par gula..hm.. :)

Retro fåtöljer.
2012-02-03

Skulle gärna haft en cool retro fåtölj som någon av dessa, men tyvärr finns det ingen plats i vårt vardagsrum :/ Kanske får det bli om några år då vi köper hus. Hur som, dessa fåtöljer är riktigt coola. De kommer från olika designers men de är väldigt lika varandra. Dock varierar ju priset ganska mycket.
1: Arne Vodder 2: Folke Ohlssonl, Dux 3: Ib Kofoed Larsen "Sälen" 4: Svante Skogh

Papperstrend/Pysselambition.
2012-02-02

Idag slutade jag tidigt på jobb och tänkte ha hela eftermiddagen hemma inställd på pyssel. Det gick ju sådär. Soffan var alldeles för bekväm och skön så ja..jag somnade! Jag vaknade av att sambon kom hem eftersom han slutat tidigare och då var det ju så mycket mysigare att fika med honom. Nu på kvällskvisten har det dock blivit lite pyssel, men till jobb. För er som inte vet jobbar jag på en montessoriförskola och vi tillverkar mycket eget material. Idag blev det lite matte..

Men hur som, huvudinnehållet i detta inlägg skulle ju inte handla om det, utan om papper! Ja, mycket i år verkar kretsa kring papper och olika pyssel med detta. Jag kan gilla idén, små vikta pappersdetaljer på väl valda ställen i hemmet. Eller kanske för den delen stora? Här nedan ser du några riktigt fräcka i alla fall.
Källa bild; 1, 2, 3 och 4.
På respektive hemsida finns även beskrivningar till hur man gör dessa skönheter!
RSS 2.0