Allmänt Barn Barnrum Belysning Bra sidor Detaljer Fixa själv Frågor Hemma hos mig Inspiration Kök Möbler Trender Vardagsrum Vägg

Rallybil.
2012-01-31

Cool, ja riktigt frän faktiskt. En kul variant till de vanliga "bobbybilarna". Denna vill jag definitivt ha, men just ja, den lilla detaljen. Jag har ju inga barn.. ;)
Bildkälla

Jag drömmer om ett hus i skogen med stora fönster.
2012-01-30

Jag menar..kolla bara in dessa fönster..och utsikten! Sen att möbleringen och vardagsrummen är väldigt inbjudande gör ju inte längtan mindre heller! Åh..

Nostalgi.
2012-01-30

Kommer ni ihåg de där spargrisarna som föreningssparbanken delade ut för en herrans massa år sedan? De finns nu åter i produktion och hittas bland annat hos favoritsaker.se. Jag diggar verkligen elefanterna och vet att vi har haft en i rosa hemma hos mina föräldrar. Undrar var den har tagit vägen? Känns ju rätt roligt att leta fram den. Men för de som inte har dem kvar går de alltså att fynda igen. En gul hadeju  inte suttit fel..
Bild: Urban living

Lampprojektet.
2012-01-28

Alltså, nog för att jag är pysslig, men emellanåt undrar jag vad tusan jag har gett mig in på! :) Det här tar lång tid. Jag vet inte hur många lappar jag har skurit till och hur många loppor jag har vikt, och ändå har jag endast kommit drygt en tredjedel. Men jag är dock övertygad om att det kommer att bli bra tillslut när den väl är färdig! Usprungsinlägget finns här.

Måste bara tipsa/Hemnet.
2012-01-27

Måste bara tipsa lite snabbt om Hemnets nya flik "inspiration". Här kan man bläddra mellan olika bostäder som är till salu och du kan även klicka på rubrikerna för att välja bilder. Det finns t.ex. kök, badrum, vardagsrum..ja, mycket. Supergillar denna funktionen! Länk!

Limited edition/IKEA.
2012-01-27

Ni har väl inte missat att IKEAs Billy nu säljs i två nya färger..dock under limited edition vilket jag tycker är otroligt synd. I vårt framtida hem hade det passat perfekt (husdrömmande pågår för fullt. Dock har vi ju precis köpt lägenhet och renoverat den - ja bilder kommer någon dag - och stilen i vår lägenhet passar inte riktigt med de färgglada hyllorna..tyvärr!). Jag älskar dem. Passa på och köp, för de säljs bara i någon månad till...
Bilder: IKEA

Lego.
2012-01-26

Mina barn ska defintivt ha sådana här snygga förvaringsboxar till lego. Inte för att jag älskar lego, nejdå, mina framtida barn kommer också att göra det. lovar.

Wabi Sabi - sushi?
2012-01-23

Nej, Wabi Sabi är inte sushi som man först kan tro :) Jag snubblade över detta begreppet häromveckan och  tänkte att det kunde vara kul att dela med er. Wabi Sabi är en ny "inredningsstil" som karaktiseras av mjuka och rustika färger och åldrade möbler. Själva grunden i stilen är alltså att använda möbler och annat som är väl använt, slitet och blekt..inget är alltså nytt och fint..

När jag söker på bilder hittar jag massvis med inspiration, men då det egentligen inte riktigt är min stil, kan man ju plocka godbitarna ur den. Jag hade velat blanda upp det gamla  med lite nytt/retro/modernt. Jag tror att det hade blivit en skön kontrast! Samtidigt kan jag gilla idén med att ha ett hem där allt är pågående liksom. Inget är för evigt, inget är klart och inget är perfekt :) Här nedan ser ni lite bilder som beskriver stilen ganska bra. Vad tycker ni?
Bild 1 och 2 härifrån, bild 3 härifrån.

Tavelgrupper.
2012-01-23

Tavelgrupper är något jag verkligen har börjat gilla...ja..kanske ska man fixa till en här hemma? Vad tycker ni? Går det hem eller går det bort?
Bild tagen härifrån

Tips/Pinterest.
2012-01-22

Vill tipsa om sidan Pinterest som fungerar som en "online pinboard", en slags anslagstavla alltså. Här hittar du allt. Sök på engelska, jag brukar få flest träffar  då. Kan också bero på att sidan är amerikansk :) Du kan också skapa dina egna anslagstavlor och döpa dem till olika saker...Jag gillar!

RICE.
2012-01-22

Det danska företaget RICE ger mig sug i shoppingtarmarna. Jag är väldigt svag för deras melaminprodukter och deras små plastlådor. När lönen kommer får det nog bli en beställning. Den svenska shopen fikamera.se har ett väldigt stort utbud.
Söta skålar, perfekt för godis t.ex.
De små söta askarna. Perfekta för barnen på t.ex. utflykter. När jag var på utflykt med "mina barn" på förskolan hade en flicka en hel liten buffé i dessa burkar. Fyndigt och gott! Det var allt från köttbullar och plättar till minismörgåsar och grönsaker.

Väggalfabet.
2012-01-22

Ett väggalfabet ska definitivt finnas på plats i vårt framtida barnrum. Jag klappar även för det lite extra då jag är lärare och på detta vis synliggörs alfabetet för barnen, samtidigt som det blir en kul inredningsgrej. En stor väggtavla helt enkelt!
Inspiration hämtad härifrån

Inspiration.
2012-01-22

Har du 13 miljoner över kan du köpa detta underbara hus.

Lampor/Fixa själv.
2012-01-22

Snubblade över denna kreativa skapelse hos The 3r's blogg och genast satte hjärnan igång på högvarv. Vi har länge saknat en lampa ovanför köksbordet sedan renoveringen och både jag och sambon föll för denna. Eftersom jag är en person som älskar att pyssla tänkte jag att denna lampa nog inte skulle vara så svår att fixa. Så, för den händige är det bara att inhandla en rund lampa (vi köpte på IKEA, Löbbo, 35 cm i diameter), vika de klassiska lopporna och skrida till verket. Limpistol är också ett måste.

Det går åt en hel del papper (jag använde vanligt kopieringspapper) och en hel del tålamod för att det ska klaras utan svärord! Måtten på det fyrkantiga papper som utgjorde loppan gjorde jag 8,5x8,5 cm och jag upplevde det alldeles lagom. Det räckte jämt runt och jag behövde inte skarva någonstans.

Jag använde även det system som Allison, personen bakom bloggen, använde. Hon sätter fyra loppor bredvid varandra och med en femte loppa låser hon ihop dem. Den femte loppan hamnar då i mitten och "täcker" ett hörn från varje loppa. Detta system fortsätter sedan över hela lampan, så det kommer alltså att bli dubbla lager loppor!

Provar ni att göra en? Lägg upp bild på er blogg och länka, jag lovar att lägga ut min också  när den är klar.

Välkommen till min nya blogg!
2012-01-17

Ja, då var det dags igen. Efter att ha bloggat sedan 2006 på en annan adress har jag bestämt mig för en nystart på ny adress och med nytt innehåll. I denna blogg kommer du som läsare att läsa om allt från inredning och pyssel, till bak och barnlängtan. Jag hoppas att jag med min blogg kan inspirera er i vardagen, den kommer att bli som en slags idébank och inspirationsbank, både för mig och för er. Välkomna.

RSS 2.0